Cum să oprești oamenii să mă menționeze pe Facebook

Dacă preferați o prezență Facebook mai puțin vizibilă, puteți selecta setări de confidențialitate mai restrictive, care vor limita modurile în care oamenii vă pot menționa. Funcții precum revizuirea cronologiei, jurnalul de activități și listele de blocuri vă permit să exercitați un control mai mare asupra vizibilității dvs. pe Facebook. Deși prevenirea completă a etichetării nu este posibilă, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă limita dramatic expunerea pe Facebook.

Reglarea setărilor de confidențialitate

Funcțiile de recenzie Facebook vă oferă posibilitatea de a aproba postările în care sunteți etichetat înainte de a apărea pe cronologia dvs. Faceți clic pe pictograma roată și selectați „Setări”, apoi alegeți „Cronologie și etichetare” din meniu. Faceți clic pe „Editați” de lângă „Examinați postările prietenilor Vă etichetează înainte de a apărea în cronologia dvs.?” și activați caracteristica de revizuire a cronologiei din meniul derulant. Aceste setări se vor aplica numai postărilor din propria cronologie. Utilizați linkurile „Editați” pentru opțiunile din „Cum pot gestiona etichetele adăugate de oameni și sugestii de etichetare?” secțiune. Aici puteți activa funcția de revizuire a etichetelor cronologice, necesitând aprobarea dvs. pentru ca etichetele adăugate de oameni să apară în altă parte pe Facebook.

Jurnalul de activitate

Jurnalul dvs. de activitate este locul în care puteți examina toate postările în care sunteți etichetat pe Facebook. Faceți clic pe pictograma pinion și selectați „Jurnal de activitate” pentru ao vedea. De aici, puteți desemna publicul pentru postări, mărindu-vă sau micșorând vizibilitatea. De asemenea, puteți elimina etichetele pe care nu le aprobați, eliminând legătura dintre postare și profilul dvs.

Blocarea listelor

Pentru a împiedica pe cineva să vă menționeze complet pe Facebook, îl puteți adăuga în lista dvs. de blocuri, eliminând practic toate conexiunile Facebook. Blocarea este un lucru reciproc și, odată inițiată de o parte, nu mai este posibilă nici o comunicare, inclusiv etichetarea. Persoana pe care o blocați nu va fi notificată, ceea ce o face mai puțin incomodă. Prezența și activitatea dvs. de pe Facebook vor fi invizibile pentru el și pentru dvs. El nu va mai avea capacitatea de a vă eticheta pe Facebook.